top of page

CONTACT

Mieke Begein
osteopate D.O.

Abelestraat 45
8870 Izegem

Tel: 0473685431

Mail: mieke@miekebegein.be

Website: www.miekebegein.be

Enkel op afspraak.

Bericht ontvangen!

WAT HOUDT
“MIJN OSTEOPATHIE”
IN?

MET WELKE KLACHT KAN JE BIJ MIJ TERECHT?

De osteopathische geneeskunde is een wetenschap, een kunst en een filosofie. 

Op mijn achttiende ging ik geneeskunde studeren.  Hoewel ik het eerste jaar succesvol afmaakte, vond ik totaal geen voldoening in die opleiding en startte het jaar daarna een universiteitsstudie kinesitherapie . Algauw ontdekte ik ook hier de grote beperkingen van dit beroep. Patiënten met hetzelfde probleem werden op dezelfde manier behandeld en kwamen later vaak met dezelfde klacht over de vloer. De gedachte dat iedereen uniek is, dreef me ertoe te zoeken naar een opleiding die me kon leren hoe ik de diepere oorzaak van klachten kon ontdekken en behandelen.

Samen met mijn laatste jaar kiné begon ik een vijfjarige opleiding osteopathie aan de erkende school College Sutherland. Deze geneeswijze stal mijn hart. Ze ontstond op het einde van de 19de eeuw met Andrew Taylor Still. Ze is gebaseerd op een gefundeerde wetenschappelijke achtergrond met alle klassieke vakken als anatomie, fysiologie, pathologie, …, maar er is ook plaats voor intuïtie, gevoel en creativiteit.  

 

De patiënt in de osteopathische praktijk wordt als een uniek persoon benaderd.  Hij/zij wordt onderzocht als een ondeelbaar geheel in fysisch en psychisch functioneren. Ik ga op zoek naar de oorzaak van het probleem met als doel de patiënt definitief van zijn klacht te verlossen. 

"De enige werktuigen van de osteopaat zijn de handen.  Met behulp van mijn handen stel ik een diagnose en kies ik voor de patiënt de beste therapie"

 Mieke Begein  

Een patiënt komt met een klacht, een pijn, een ziekte.  Dit uit zich in een bewegingsverlies in de weefsels. Ik ga op zoek naar dit bewegingsverlies en herstel dit via de spieren, de gewrichten, de organen of de schedel.

 

Er worden dus zowel klachten van de gewrichten behandeld, van de spieren, van de organen, van het hoofd en van het bloed- en zenuwstelsel.

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden: rugklachten, nekklachten, pijnen aan schouder-, elleboog- of polsgewricht, klachten van heup, knie of voet.  Deze klachten kunnen zowel acuut als chronisch zijn. 

Ook behandel ik maag-en darmklachten zoals zure oprispingen, maagbreuken, constipatie, overgevoelige en opgeblazen darmen.  

Ook blaasproblemen, zoals incontinentie en veelvuldige blaasontstekingen, alsook gynaecologische problemen kunnen worden aangepakt.  

Klachten in verband met de schedel kunnen zijn: hoofdpijnen, tranende of droge ogen, oorsuizen, …  

Ook voor huidproblemen, chronische vermoeidheid en algemeen chronische pijnen kan je bij mij als osteopaat terecht.
 

Baby’s behandel ik osteopathisch voor reflux, darmklachten, verminderde ontwikkeling en bewegingsbeperkingen, herhaaldelijk voorkomen van oorontstekingen, verkoudheden en andere infecties, overmatig huilen en slaapstoornissen.
 

Kinderen help ik bij gewrichts- en spierpijnen, buikklachten, oog- en oorproblemen en concentratie- en leerstoornissen .
 

Zwangere vrouwen kunnen op ieder moment tijdens de zwangerschap mij als osteopaat op een veilige manier consulteren voor allerlei klachten die deze periode van 9 maanden met zich kan meebrengen. Ook na de zwangerschap kan ik als osteopaat een belangrijke rol spelen voor een zo snel mogelijk herstel van lichaam en geest.

 

Deze lijst van klachten hierboven is niet volledig. Wanneer je twijfelt of ik jouw probleem kan oplossen, kun je me altijd bellen.  Als osteopaat ben ik ruimdenkend en houd ik rekening met mijn beperkingen. Ik heb dan ook de plicht om indien nodig de patiënt door te verwijzen naar de huisarts, specialist, homeopaat, psycholoog of een andere zorgverstrekker. Een goede hulpverlener is iemand die jou de beste weg opstuurt. 

FILOSOFIE
SERVICES
CONTACT

‘Mijn osteopathie is een definitieve geneeswijze waarbij de spanningen die het probleem veroorzaken risicoloos 

door voelen met de handen worden opgezocht en op

dezelfde manier snel en voorgoed verholpen worden.’

Mieke Begein
Osteopate D.O.

Anker 1
bottom of page